top of page

Veiledning for klassiske sangere

Få hjelp til å realisere idéer, prosjekter og skape muligheter for deg selv 

 

Yrket som klassisk sanger har endret seg mye de siste tyve årene. Der man tidligere kun fokuserte på det tekniske, sceniske og musikalske arbeidet, må de fleste utøvende sangere i dag tenke bredere om sin karriere og ta mye ansvar selv for å få ting til å skje. 


Derfor tilbyr jeg nå veiledning for klassiske sangere tilpasset sangkarrieren slik den er i vår tid. I tillegg til å undervise i sang og veilede i forbindelse med valg av repertoar og forberedelse til audition, tilbyr jeg praktisk bistand og verktøy slik at du får flere muligheter, og får realisert idéer og prosjekter. 

 

DSCF2768.jpg

PRAKTISK INFO

 

 Timen gjennomføres på Zoom/facetime eller ved personlig oppmøte

i København.  

Når du har booket time mottar du link til

Zoom-møtet, som du kan åpne når timen starter. 

 

Timen varer i 55 minutter

PRISER 

 

Studenter       500 NOK/350 DKK

Proff utøver    700 NOK/500 DKK
 

For mer info og en snakk om hva jeg kan hjelpe deg med,

skriv til meg på:

 

egersborg@gmail.com 

+4553331415
eller på

Insta: @patrick_egersborg

Patrick Egersborg er en klassisk sanger fra Trondheim med base i København. Han har fremført roller og konserter med operakompanier, musikalteatre og festivaler i Skandinavia og Storbritannia,

og har har vært prosjektleder for flere forestillinger og fremføringer i Oslo og København. Han har kuratert operaer med sitt eget operakompani Operakollektivet, som hadde premiere av operaen Team Player i 2016, og startet konsertserien Operasalonen i København under pandemien, som et tilbud for publikum når teatrene var stengt.

Han underviser sang og veileder sangere slik at de kan bli

proaktive og skape nye muligheter for seg selv. 

Les mer om Patrick her

Jeg kan bidra med: 

- Gi deg verktøy for å realisere idéer og prosjekter

- Brainstorming rundt karrieren og finne nye muligheter

- Sangteknisk undervisning & second opinion
- Formulere søknader, CV og lage budsjett
- Kommunikasjon med bransjen

- Valg av repertoar

- Søknadsskriving

I tillegg til: 

 

- Finne tilgang til større handlekraft og gjennomføringsevne

- Å holde motivasjon og fokus i en produksjon eller prosjekt

- Finne større gjennomføringsevne

- Feedback på demoer og online materiale

- Strukturering av arbeidsrutiner

Du kan også få hjelp til å:

 

- Finne fond og legater som kan finansiere dine prosjekter

- Finne sanglærer eller coach som passer til din personlighet og behov

- Finne auditionmuligheter i Skandinavia og Tyskland

Les mer her om hvordan jeg kan hjelpe deg

Foto: Julio M. Salas

Veiledning med Patrick 

I en veiledningstime med meg, velger du helt selv hva du ønsker å bruke timen på.
Noen av det jeg bistår med er:

Gi deg verktøy for å realisere prosjekter

Jeg lytter til hva du ønsker å få ut av karrieren, hvilke kreative drømmer og idéer du har, og hjelper deg med å få laget en plan for å realisere dem.

Sammen finner vi frem til potensielle prosjekter du kan engasjere deg i for å øke aktiviteten din som utøver. 

 

Brainstorming rundt karrieren

Er det noen muligheter du enda ikke har utforsket som kan gi deg mer arbeide og flere engasjementer? vi identifiserer hvor i karrieren du har innflytelse til å ekspandere karrieren din. Det kan innebære å jobbe mer fokusert mot et spesifikt repertoar, et marked, være mer oppsøkende eller jobbe med vokalteknikk og presentasjon. 

 

Sangteknisk undervisning & second opinion

Jeg underviser gjerne, og kan bidra med tekniske verktøy og øvelser, eller lytter til det du jobber med for å gi deg konstruktiv tilbakemelding som du kan ta med deg videre. Målet er at du kommer over tekniske hindringer, så du kan oppnå større vokal frihet og oppnår målene i din karriere.

Finner vi ikke løsningen på problemet sammen, så henviser jeg deg til coacher og sangpedagoger jeg mener kunne være i stand til å hjelpe deg. 

 

Valg av repertoar

Jeg har bred kunnskap om repertoaret i alle stemmefag, og bistår gjerne med å finne et passende auditionrepertoire for deg til de ulike markedene du prøvesynger for. Jeg vil alltid lytte til hva dine behov og ønsker er, og vil forsøke å sette sammen noe som passer til stemmen din slik den er i dag, slik at du får mer ut av de auditions du går på. 

Veiledning for studenter

Når man studerer sang kan man stå overfor mange vanskelig valg. Hvordan sette realistiske mål som gjør deg motivert og gir deg mestringsfølelse? Hvordan få mest ut av studietiden? Hvordan avgjøre om man skal bli med læreren man har, eller bytte? Kanskje du har vurdert å bytte skole, eller reise på utveksling? Hvordan finne balansen mellom å være ambisiøs og tålmodig? Sammen kan vi jobbe for å finne et perspektiv som gir deg størst mulig utbytte av studietiden. 

 

Kommunikasjon med bransjen

Det kan være utfordrende å finne ordlyden du trenger når du skriver til potensielle arbeidsgivere og agenter, eller må skrive en vanskelig mail til nøkkelpersoner i din karriere. Jeg bistår med å finne frem til ordlyden som gjør at du fremstår tydelig og profesjonell overfor bransjen. 

Jeg kan også bistå i å skrive mailer på tysk og engelsk. 

 

Feedback på demo-klipp og innhold på SoMe
Når man skal legge ut innhold på sosiale medier eller sende demoer til arbeidsgivere og agenter, kan det være nyttig med en second opinion før man sender det avgårde. Jeg ser gjerne på ditt online materiale og dine demoer og gir deg konkret og konstruktiv tilbakemelding, slik at du får høyest mulige utbytte av eksponeringen du har.

 

Hjelp med søknadsskriving, prosjektbeskrivelser og budsjett

Jeg har lang erfaring med å skrive søknader til ulike prosjekter, og har fått tildelt flere stipender og legater siden jeg begynte å studere sang. 

Du kan fullfinansiere prosjekter, studiereiser og konserter med støtte fra fond og legater, og jeg jeg kan hjelpe deg med å gi søknaden din form, struktur og en ordlyd som vil øke sjansen din for å få støtten du trenger.

 

CV

En CV er et viktig verktøy for å sende til ulike arbeidsgivere og potensielle samarbeidspartnere. Jeg hjelper gjerne med å gi din CV en god form.

Jeg kan også formulere CV på tysk og engelsk for markeder utenfor Skandinavia. 

 

Finne tilgang til større handlekraft og gjennomføringsevne

I perioder kan det føles ensomt og tungt å holde fokuset på arbeidsoppgavene man har foran seg som sanger. I en veiledningstime med meg jobber vi med å finne fokuspunkter for arbeidet med sangen og prosjekter du har gang i. Vi ser også på hvordan dagene dine er satt sammen, og jobber frem en plan for å få gjennomført det du har foran deg med større overskudd.

bottom of page